26.3.2014

American Hustle

Oscar-postauksessa puhuinkin siitä, etten ole kauheasti perehtynyt itse Oscar-elokuviin, vaan olen keskittynyt yleensä itse juhliin. Päätinkin ottaa härkää sarvista, ja suunnata elokuvateatteriin katsomaan American Hustlen. Minulla ei oikeastaan ollut mitään ennakko-odotuksia leffan suhteen. Olin lukenut muutaman arvostelun, joissa leffaa ei pidetty niin hyvänä verrattuna hehkutuksen määrään. Elokuvahan ei 10 ehdokkuudestaan huolimatta voittanut yhtään Oscaria.

Elokuva kertoo huijaripariskunnasta, jotka jäävät kiinni FBI:n agenteille ja joutuvat tekemään yhteistyötä FBI:n kanssa. Tarinassa on viitteitä tosielämän ABSCAM operaatioon, mutta elämänkerrallinen elokuva ei ole. Leffa oli itse asiassa mukaansatempaiseva. Juoni lähti vähän yskähdellen matkaan, mutta malttamattomana odotin, että kuka tulee lopulta huijatuksi. Olin aika väsynyt leffateatterissa, mutta jaksoin hyvin keskittyä juoneen. Toisaalta, jos juoni olisi ollut yhtään monimutkaisempi, olisi keskittyminen varmaan herpaantunut. Leffa ei ole siis mikään höpöhöpö-leffa mutta ei kaikista rankikaan. Elokuvan loppu oli perinteinen Hollywood-loppu. Olisin ehkä halunut vielä dramaattisemman lopun, joka olisi sopinut elokuvan tyyliin.

Näyttelijät olivat minulle tuttuja nimiltään, joten ei oikein tiennyt, mitä odottaa. Yllätyin kuitenkin positiivisesti, koska roolihahmot olivat erittäin onnistuneita ja näyttelijät loistivat roolisuorituksissaan. Monet ovat hehkuttaneet viime vuonna Oscarin voittanutta Jennifer Lawrencea, mutta itse ihastuin kyllä Amy Adamsiin. Hän on todella kaunis nainen ja teki loistavaa työtä leffassa. En osaa sanoa, olisiko ollut Oscarin arvoinen, mutta Golden Globen hän roolista pokkasi. 

Musiikki ja puvustus olivat täydellisiä. Ihastuin täysin Amy Adamsin mekkoihin, vaikkakin ne olivat hieman avonaisia. :) Pieni tukkakateuskin iski. Leffan myötä 70-luvun muoti tuntuu entistä mielenkiintoisemmalta ja inspiroivammalta. Yllätyin elokuvan musiikkivalinnoista, koska kappaleet eivät olleet erikseen leffaan sävellettyjä vaan populäärimusiikin kappaleet siivittivät elokuvan juonta. Hyvä musiikki saa aina minulta suuren plussan. 

American Hustle kannattaa ehdottomasti katsoa, mutta ymmärrän miksei Oscareita tullut. Elokuvasta puuttui ehkä se "vakavamielisyys", jota menestyvissä Oscar-elokuvissa tarvitaan. Tämä ei silti laske elokuvan arvoa, vaan nautin todella paljon katselukokemuksesta.

Kuvat 1 2 3 4 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti