23.11.2013

JFK

Kaikki ovat varmasti kuulleet elokuvista tai jopa vierailleet JFK:n lentokentällä. Mutta mistä nuo kirjaimet oikein tulevat?

fsf
   Eilen tuli 50 vuotta täyteen John F. Kennedyn salamurhasta, ja Kennedy artikkeleja ja dokumentteja on tulvinut vaikka millä mitalla. Kennedyt ovat aina kiehtoneet minua. Oma innostukseni näihin Amerikan kuninkaallisiin syttyi omalla Irlannin reissulla, jossa pääsin orkesterin kanssa soittamaan JFK:n muistotilaisuudessa ja tapaamaan itse Jean Kennedyn eli JFK:n siskon. 
kkik    Vaikka Kennedyn suku on menestynyt amerikkalaisessa poliitiikassa ja saavuttanut huikean omaisuuden, on kolikolla kuitenkin kääntöpuolensa, varsinkin tällä kertaa. Neljä Kennedyn sisaruksista koki ennenaikaisen kuoleman, tunnetuimpina näistä JFK:N ja Robert Kennedyn salamurhat. JFK:n poikakin menehtyi vaimonsa kanssa traagisessa lentokoneonnettomuudessa. Sukua onkin kutsuttu kirotuksi.
juguyh    Ilman Jacqueline Kennedytä eli Jackietä ei Kennedyn suku olisi sitä, mitä se on nyt. Jackie nousi välittömästi koko maailman muoti-ikoniksi ja yksi tunnettu JFK lausauhduskin kertoo, kuinka suosittu Jackie itse asiassa olikaan. Yhdellä Euroopan vierailulla JFK mainitsi olevansa mies, joka saapui Eurooppaan Jaqueline Kennedyn kanssa. Myöhemmin Jackie tunnettiin Jackien O:na hänen mentyään naimisiin rikkaan kreikkalaisen Aristotele Onassiksen kanssa. Jackiekään ei ole pystyny välttymään Kennedyn suvun kirouksista. Traagisin tapahtuma oli tietenkin aviomiehen salamurha ja kuolema Jackien syliin sekä kahden lapsen menetys. Jackieta käsittelevässä kirjassa, hän onkin kertonut olevan ylpeä siitä, että on pystynyt kaikkien vastoinkäymisten jälkeen nousemaan takaisin jaloilleen.
ijbh    Monet ovat sanoneet, että JFK oli yksi Yhdysvaltojen parhaista presidenteistä. Siitä voi olla montaa mieltä, mutta JFK:n kulttimaine ei olisi välttämättä samanlainen ilman salamurhaa. Kennedyjen vaikutusvaltaa ei voida kuitenkaan tänäkään päivänä kieltää. Onhan nykyistä Yhdysvaltojen First Ladyä Michelle Obamaa verrattu tämän päivän Jackie O:hon.
iu  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti